Borș de miel cu leuștean și ceapă verde
Timp de preparare: 2 h
Complexitate: medie
Porții: 4
Ingrediente: 3/4 kg cap de miel și spată, 4 legături de ceapă verde, 1 legătură pătrunjel, 1/2 legătură leuștean, 1 lingură orez, sare, 1/2 litru borș, 1 gălbenuș de ou.
Mod de preparare: Se pune la fiert cu 1 1 l apă cu sare capul întreg cu restul de carne tăiată bucățele, mai întâi bine spălate. Se ia spuma care se formează deasupra, se adaugă ceapa verde tăiată și orezul curățat.
Când carnea este aproape fiartă, se adaugă borșul fiert separat. Se lasă să mai dea 2-3 clocote împreună. Se adaugă pătrunjelul și leușteanul tocat. Se acoperă și se dă deoparte.
După gust, se poate drege borșul cu gălbenuș de ou.
|