Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Borș de perișoare (I)

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru 6 porții: 300 g carne de vită, oase pentru zeamă, 2 cepe, 300 g zarzavat de supă, 2 ouă, 100 g smântână, 60 g orez, câteva roșii, 1 lingură bulion, 1 l borș, sare, piper, verdeață.

Mod de preparare: Se spală oasele, se taie în două și se pun la fiert cu puțină apă și sare cât trebuie. După ce au dat în fiert, se micșorează focul, se curăță spuma, se șterge marginea interioară a oalei și se lasă să fiarbă încet. După ce au fiert o oră, se adaugă zarzavatul tăiat cuburi mici sau dat prin răzătoare și se lasă să fiarbă împreună 30-40 minute. Apoi se scot oasele și se adaugă borșul fiert separat și strecurat sau zeamă de varză (fiartă separat și strecurată de spumă). Între timp, carnea se trece de două ori prin mașina de tocat carne ( a doua oară se trece împreună cu o ceapă tăiată felii și ușor călită în puțin ulei.) În carnea tocată se adaugă, după gust, sare, piper, verdeață tăiată foarte mărunt, 1-2 albușuri de ou, orezul ales, spălat bine și opărit (lăsat 2-3 minute în apă clocotită și apoi scurs din nou, clătit cu apă rece și iar bine scurs). Se amestecă bine, apoi, cu mâna înmuiată în apă rece sau în ulei, se fac perișoare rotunde care, atunci când sunt gata toate, se introduc în borșul fierbinte și se lasă să fiarbă la foc domol până vor fi bine fierte. Se ia apoi oala de pe foc, se lasă 10-15 minute, și se adaugă leușteanul, mărarul și frunzele de pătrunjel tăiate mărunt. Borșul de poate drege cu smântână și cu gălbenușurile rămase de la perișoare.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.