Borș de perișoare cu carne de vițel
Timp de preparare: 1 h 20 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 1/2 kg carne de vitel, 2 oua, o felie franzela, 3 cepe, 3 legaturi de verdeata, piper, sare, 1 litru bors, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 telina mica.
Mod de preparare: Carnea se da prin masina de tocat, se amesteca bine cu o ceapa taiata marunt si inabusita, miezul de franzela muiat si stors putin, ouale, verdeata, sare, piper. Se fac mici perisoare, udindu-se mereu mina in apa rece. Zarzavatul si ceapa, taiate marunt, se pun la fiert cu putina apa. Cind zarzavatul a fiert, se adauga borsul. Se mai da un clocot si se pun perisoarele sa fiarba la foc domol. Spre sfirsit se adauga verdeata taiata marunt. Se poate drege borsul cu smintina si galbenus de ou.
|