Borș de sfeclă roșie
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 1 h 50 min.
Complexitate: redusă
Porții: 10
Ingrediente: 700 g sfeclă, curățată și tăiată cubulețe, 30 ml ulei vegetal, 1 ceapă, 3 că?ei de usturoi, 1-2 lingurițe chimen, varză, 2 cartofi albi, țelină, 1 morcov, 2 frunze de dafin, sare, piper, 1 cană paste de tomate, 1 lingură zahăr brun, 10 cani apă, 3 linguri oțet
Mod de preparare: Se pune uleiul la încins, împreună cu ceapa, usturoiul și chimenul și se mestecă, în jur de patru minute, până în momentul în care ceapa devine aurie. După se adaugă sfecla, varza, cartofii, țelina, morcovul, frunzele de dafin, sarea și piperul. Se fierb ingredientele la foc mediu, aproximativ 10 minute, până când sfecla se înmoaie. Se adaugă pasta de tomate și zahărul brun. În tot acest timp, continuați să amestecați. Adăugați apoi apa, reduceți focul și lăsați să fierbă timp de 40 minute. La final, când sfecla devine fragedă, adăugați oțetul și scoateți foile de dafin.
|