Borș de urzici (I)
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1 l apă, 1/2 l borș, 1 ceapă mica, 2 lingurițe orez, un vîrf de cuțit de boia, 2 linguri ulei sau unt, 1/2 linguriță făină, sare, 1 ou, 2 farfurii adînci de frunze de urzici, verdeață.
Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt se înăbușă puțin în ulei sau unt, adăugînd apoi făina, boiaua și sarea. Se toarnă apa și, după ce dă un clocot, se pun orezul și urzicile bine spălate, opărite și tocate mai mărunt. Se lasă să fiarbă încet, acoperit, pînă ce orezul este aproape gata. Se adaugă borșul clocotit lăsînd să mai dea cîteva clocote. La urmă, se adaugă verdeața tocată. Se drege cu ou bătut.
|