Borș moldovenesc cu carne
Rețetă tradițională din România
Timp de preparare: 2 h
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 țelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roșii, 300g castraveți murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borș, 1 lingură verdeață (mărar, leuștean și pătrunjel), sare.
Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată și oasele. După ce au dat primul clocot, se micșorează focul, se adună spuma, se șterge marginea oalei și se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puțin tras la o parte.
Între timp, se curăță zarzavatul, se spală și se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borș când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare și castraveți murați curățați de coajă, tăiați în lung în patru și apoi felii subțiri. Când borșul este gata, se adaugă bulionul și se acrește, după gust, cu borș de tărâțe. Se servește cu verdeață tocată mărunt, fără smântână.
|