Borș moldovenesc cu piept de vacă și tăiței
Rețetă tradițională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 400-500 g piept de vacă, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 100 g țelină, 100 g ceapă, 300 g roșii, 40 ml ulei, 200 g făină, 2 ouă, 1 l borș de putină, 1 leg. pătrunjel verde, 1 leg, leuștean, sare.
Mod de preparare: Carnea se taie bucăți, se pune la fiert în apă cu sare, iar, după ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar. După două ore se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien și ceapa tocată, care au fost călite împreună în ulei. Din făină, ouă și puțină apă se prepară o cocă mai consistentă, din care se fac tăiței cu lățimea de 4-5 mm, se lasă să stea pe o planșetă o oră și se fierb în supă. Roșiile se curăță de coajă și semințe, se taie cuburi și se pun în supă. Se adaugă borșul de putină care a fost fiert separat. Se potrivește o dată gustul de sare, iar la servit se adaugă verdeața tocată.
|