Brăduți cu portocale
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: medie
Porții: 8
Ingrediente: 4 galbenusuri, 170 g zahar, o lingura zeama de portocala, coaja rasa de la 1/2 de portocala, 300 g migdale macinate.
Pentru garnisit: 100 g zahar pudra, o lingura lichior de portocale, bombonele pentru ornat.
Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce devin cremoase, se adauga zeama si coaja de portocala si migdalele macinate si se framanta aluatul cu mana.
Se intinde o foaie groasa de 1/2 cm si se taie - cu forma - braduti (pot fi si alte figuri) de circa 4 cm. Se dau la cuptor si se coc aproximativ 10 minute, la 180 grade C.
Se amesteca zaharul pudra cu lichiorul de portocale, se toarna glazura intr-un cornet cu orificiul de marime mijlocie si se orneaza bradutii cu ghirlande si cu bomboane colorate.
|