Brioșe cu banane și ghimbir
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 250 g făină, 150 g zahăr, 115 g unt, 3 ouă, 3 banane, praf de copt, pudră de scorțișoară, zahăr vanilinat, esență de migdale, ghimber, sare, 50 g ciocolată neagră, 50 g miezuri de nucă, 50 g migdale, frișcă, sos de ciocolată
Mod de preparare: Într-un vas mai mare, se pun ouăle, zahărul tos, două pliculețe de zahăr vanilinat și un praf de sare.
Se mixează totul pînă cînd compoziția își dublează volumul, se adaugă o linguriță de praf de copt, o jumătate de linguriță de pudră de scorțișoară și esența de migdale.
Bananele se descojesc, se taie in bucăți mai mici și se pun în vas. Se mixează din nou, ca să se sfărîme bananele, se adaugă untul moale, 5 cm rădăcină de ghimbir curățat de coajă și dat pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Se presară făina, ciocolata tăiată în bucățele mici, miezurile de nucă, migdalele tocate mărunt și se amestecă.
Se toarnă compoziție în forme de brioșe, unse cu unt, se introduc în cuptor și se coc 25-30 de minute la foc mediu.
Se lasă la răcit cinci minute, se scot din forme și se servesc cu frișcă și sos de ciocolată.
|