Brioșe cu glazură de ciocolată
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: medie
Porții: 12
Ingrediente: 550 g făină, 150 g zahăr, 135 g unt, 75 ml ulei, 150 ml lapte, 3 ouă, sare, praf de copt, 100 g ciocolată albă, 100 g ciocolată neagră, 30 g nucă de cocos, rom, zahăr vanilinat, decor de zahăr colorat, fructe confiate, compot de ananas.
Mod de preparare: Într-un castron, se amestecă făina cu un praf de sare, o jumătate de pliculeț cu praf de copt, zahărul tos și zahărul vanilinat.
Într-un vas separat, se amestecă 125 g unt topit și răcit cu uleiul de măsline, laptele și ouăle. Se mixează pînă cînd rezultă o compoziție omogenă, se adaugă amestecul de ingrediente uscate și se mixează încă o dată.
Ciocolata albă se rupe în bucățele și se adaugă la compoziție, împreună cu nuca de cocos.
Se ung forme de brioșe cu ulei, se toarnă compoziție și se introduc formele în cuptor. Se coc 25-35 de minute la foc mediu, se scot și se lasă să se răcească.
Într-un ibric, se face o glazură din ciocolata neagră tăiată bucăți, o lingură de rom și restul de unt.
Se fierbe timp de cinci minute, se lasă puțin la răcit și se toarnă peste brioșe. Se presară decorul din zahăr și se servesc.
În aluat, se mai pot adăuga fructe confiate sau ananas din compot.
|