Brioșe cu măsline
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 350 g măsline negre, 200 ml ulei de măsline, 250 ml iaurt, 500 g făină, 3 ouă, rozmarin, 1 legătură ceapă verde, 2 căței de usturoi, 1 ardei capia verde, praf de copt, sare, piper, mărar, smîntînă, ceapă verde.
Mod de preparare: Măslinele negre se curăță de sîmburi, se toacă mărunt și se pun într-un castron.
Ardeiul capia se curăță de semințe, se spală și se taie în cubulețe. Ceapa verde și usturoiul se curăță, se spală și se toacă mărunt.
Într-un castron mai mare, se mixează ouăle pînă cînd își dublează volumul, se adaugă uleiul, iaurtul, sarea și piperul după gust.
Se presară un pliculeț cu praf de copt și făină și se mixează timp de cinci minute. Se adaugă ceapa, rozmarinul și usturoiul tocat, cubulețele de ardei, măslinele tocate și se amestecă bine cu o lingură.
Se ung forme de brioșe cu ulei, se toarnă compoziție și se nivelează.
Se introduc în cuptor și se coc la foc mediu timp de 30-45 de minute, încercînd cu o scobitoare dacă sînt gata.
Se pot servi calde sau reci cu un sos din smîntînă, ceapă verde și mărar tocat.
|