Brioșe cu salam
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 300 g salam, 250 g făină, 1/4 varză albă, 1 morcov, 1/4 țelină, 300 g cașcaval, 3 ouă, 200 ml ulei, 150 ml lapte, 100 g parmezan, 1/2 pliculeț praf de copt, sare, piper, pătrunjel, cartofi, mărar.
Mod de preparare: Salamul se curăță de folia protectoare, se taie în felii subțiri și se ține la rece. Țelina și morcovul se curăță de coajă, se spală și se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Varza se spală, se scurge de apă și se taie în fîșii subțiri. Cașcavalul se taie în cubulețe, iar parmezanul se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Ouăle se mixează pînă cînd își dublează volumul, se adaugă laptele, uleiul de floarea-soarelui, sarea și piperul.
Se presară făina cernută, amestecată cu praful de copt, se mixează, apoi se adaugă legumele rase și varza tăiată. Se pun feliile de salam, parmezanul și cubulețele de cașcaval.
Se adaugă pătrunjelul tocat și se amestecă bine cu o lingură.
Se pune compoziția în forme de brioșe unse cu ulei, se introduc în cuptor și se coc timp de 25-30 de minute la foc mediu spre iute.
În compoziție se mai pot adăuga cubulețe de cartofi fierți și mărar tocat.
|