Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Broccoli cu alune prăjite
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g broccoli, 200 g rosii mici, 200 g ciuperci din conserva, 2 cepe mici rosii (de apa), 50 g alune sau migdale decojite, 2 oua fierte tare, o lingurita de mustar iute, 3 linguri de otet alb, o lingurita de suc de lamaie, 2 linguri de vin alb sec, 5 linguri de ulei de floarea-soarelui, sare, piper proaspat macinat.

Mod de preparare: Despartiti buchetelele de broccoli de pe tulpina. Fierbeti-le 4 minute in apa cu sare. Treceti-le printr-un jet de apa rece si lasati-le sa se raceasca.
Curatati si taiati cepele in ineluse. Clatiti ciupercile si taiati-le in felii mai mici (daca sunt mari). Stropiti-le cu o lingurita de suc de lamaie.
Spalati rosiile si taiati-le in patru, apoi pe lateral, in 2-3 bucatele mai mici. Curatati de coaja ouale fierte si taiati-le in doua. Scoateti galbenusurile, iar albusurile taiati-le felii subtiri.
Zdrobiti galbenusurile cu o furculita si amestecati-le cu mustarul si otetul. Sarati si piperati. Adaugati uleiul, amestecand ca la maioneza. Subtiati sosul, adaugand vinul alb.
Prajiti usor alunele (curatate de coaja) sau migdalele intr-o tigaie, fara grasime, pe flacara mica, amestecand. Lasati-le sa se raceasca. Zdrobiti-le foarte usor in mojar. Amestecati toate ingredientele salatei cu sosul. Puneti totul intr-un castron si presarati deasupra alunele sau migdalele prajite.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.