Broccoli cu șuncă și maioneză
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: medie
Porții: 4
Ingrediente: 800 g broccoli, 1 ceapă, 300 g șuncă afumată, ulei, vegeta, maioneză, smîntînă.
Mod de preparare: Broccoli se taie bucățele sau se rupe în bucăți mai mici, iar cozile se taie mărunt. Se pune o ceapă roșie mare (e buna și cea albă) tăiată mărunt în castronul cu broccoli și se lasă la frigider după o zi pe alta. Dimineața se pregătește. Se taie șunca afumată (e bună și neafumată) în bucățele și se prăjesc în ulei cu puțină vegeta. Se pun peste broccoli cu tot cu uleiul care rămîne (se pune puțin ulei în tavă cînd se prăjește șunca), se amestecă tot și se pune maioneza și o lingură de smîntînă (la alegere).
Se servește a doua zi.
|