Budincă cu cartofi și legume
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 250 g morcovi, 20 g unt sau margarina, 250 g dovlecei, 500 g cartofi, grasime pentru uns forma, sare, smantana (250 g), 2 oua, nucsoara, piper, 50 g alune taiate, 2 linguri pesmet, 125 g cascaval ras.
Mod de preparare: Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Morcovii, curatati, se taie felii. Se incinge grasimea si se calesc toate deodata (circa 5 minute, cu capac).
Se curata dovleceii, se spala si se taie felii, la fel si cartofii.
Se unge o forma de budinca si se aseaza cartofii si celelalte legume in straturi alternative. Se sareaza.
Se bat ouale, se amesteca cu smantana, se gusta de sare, piper si nucsoara si se toarna peste legume.
Se presara deasupra pesmetul si alunele, apoi se coace 25 de minute in cuptorul incins la 225 grade C.
Se scoate tava din cuptor, se presara cascavalul ras peste budinca si apoi se mai coace inca 15-20 de minute.
|