Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Budincă cu zmeură și nucă de cocos
Rețetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porții: 8

Ingrediente: 30 pișcoturi, 60 g unt topit, zmeură pentru ornat.
Crema de zmeură: 350 g zmeură, 1/2 cană zahăr, 1 lingură gelatină, 1 cană frișcă.
Crema de cocos: 1 lingură gelatină, 1/2 cană lapte, 1/4 cană zahăr, 1 cană fulgi de cocos, 1/2 linguriță esență de vanilie, 1/4 linguriță esență de migdale, 1 cană frișcă.

Mod de preparare: Se pun pișcoturile într-o pungă de plastic și se zdrobesc cu sucitorul, pentru a obține un pesmet mai gros. Se amestecă apoi bine cu untul și se îmbracă fundul și marginile unui castron rotund și adînc cu această compoziție; se dă la rece pînă se întărește.
Se trece zmeura prin sită și piureul obținut (circa 1 cană) se amestecă cu zahărul. Se înmoaie gelatina în apă rece, apoi se dizolvă pe foc, amestecînd continuu. Se adaugă la piureul de zmeură și se amestecă ușor, pînă se răcește. Se încorporează treptat frișca și se întinde crema obținută peste blatul din castron; se dă din nou la frigider.
Se prepară crema de cocos: se dizolvă gelatina la fel ca mai sus și se amestecă cu laptele și zahărul. Se adaugă nuca de cocos și esențele.
Cînd compoziția s-a răcit complet, se încorporează frișca. Se întinde crema de cocos peste cea de zmeură și se dă vasul din nou la rece pentru cel puțin 4 ore.
Se ornează cu zmeură.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.