Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Ingrediente: Pieptul si pulpele de la o pasare, 3 felii de franzela, 6 oua, 60 g unt, 250 ml lapte, pesmet, sare, 1/4 kg ciuperci, 1 lingurita faina, 1 pahar smantana, 1 ceapa.
Mod de preparare: Pieptul si pulpele de pasare se dau prin masina de tocat inpreuna cu feliile de franzela inmuiate in lapte si stoarse. Se adauga galbenusurile amestecate cu un praf de sare, piper si 30 g de unt topit si racit, amestecand totul usor. Se bat spuma toate albusurile si se introduc in compozitia de carne. Se unge un vas de Jena cu unt, se presara cu pesmet, se toarna compozitia in el, se pun deasupra cateva bucatele de unt si se introduce vasul in cuptorul incalzit, cu focul potrivit, sa se coaca.
Sosul: se pun intr-o cratita 30 g unt si, cand s-a incalzit, se adauga ceapa tocata si ciupercile taiate feliute sa se caleasca inpreuna, pana scade apa lasata de ciuperci si incep a se rumeni. Se toarna smantana amestecata cu o lingurita de faina si se mai fierbe inca doua clocote.
Se serveste cu sosul de ciuperci, calda sau rece.
|