Budincă de ciuperci (II)
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: redusă
Porții: 10
Ingrediente: 9 ouă, 375 g smântână, 9 linguri maioneză, 425 g făină, 1 plic praf de copt, 3 cepe, 2 cutii ciuperci, sare, piper, 100 g cașcaval.
Mod de preparare: Din ouă, smântână, maioneză, făină, praf de copt se face un aluat ca o smântână groasă.
Umplutura: ceapa tocată se aurește în ulei, se adaugă ciupercile tăiate și se mai prăjesc 5 min. Se adaugă sare și piper după gust. Se răcește.
Tava 30x24 se unge cu unt (margarină) și se înfăinează. Se toarnă în tavă 2/3 din aluat. Se netezește și se acoperă cu umplutura. Cașcavalul ras se presară peste ciuperci. Se acoperă cu restul de aluat.
Se coace 45 min. sau până ce se aurește.
Se poate face umplutura în același mod, dar folosind varză în loc de ciuperci.
|