Budincă de ciuperci cu verdeață
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 3 felii pâine, 300 g ciuperci, 5 ouă, 4 linguri smântână, 2 linguri ulei, 1 ceapă mică, 1/2 pahar lapte, verdeață, 10 linguri sos de ciuperci, sare, piper.
Mod de preparare: Se înmoaie feliile de pâine în lapte. Se spală câteva ciuperci și se pun la fiert. Când sunt gata, se trec prin mașina de tocat carne, apoi se storc chiflele înmuiate în lapte și se trec de două ori prin mașina împreună cu ciupercile.
Se prăjește în untură ceapa tăiată mărunt, la care se adaugă verdeața tocată și se toarnă peste ciuperci. Se adaugă pe rând gălbenușurile și se freacă bine, se potrivește de sare și piper, se adaugă smântâna și albușurile bătute spumă.
Se toarnă compoziția într-o formă și se fierbe o oră în baie de apă.
Budinca se servește cu sos de ciuperci făcut din 2 lingurițe de făină călită în ulei, cu lapte, smântână și sare.
|