Budincă de fasole verde cu cârnați
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1/2 kg fasole verde, 2 cepe, 2-3 cîrnați afumați, 50 ml lapte, 3 ouă, 1 lingură făină, ulei, 1 felie cașcaval, 1 legătură pătrunjel, sare.
Mod de preparare: Curățați fasolea, o spălați și o puneți la fiert în apă cu sare. Separat, curățați ceapa, o tăiați mărunt și o puneți să se călească în ulei încins. Tîiați felii și cîrnații, îi adăugați peste ceapa aurită și le mai lăsați cîteva minute pe foc. Cînd fasolea este fiartă, o strecurați bine, o amestecați cu ceapa și cîrnații și le puneți pe toate într-un vas care încape în cuptor. Amestecați apoi gălbenușurile cu laptele, făina, verdeața tăiată mărunt și la urmă puneți albușurile bătute spumă. Turnați compoziția peste fasole, radeți cașcavalul deasupra și dați budinca la cuptor pentru 30 de minute.
|