Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Ingrediente: 1/2 kg mere, cirese, visine, caise, piersici, etc., 200 g franzela, 300 ml lapte, 100 g unt, 5 oua, 1/4 l smintina, o coaja de lamiie, 150 g zahar tos, 20 ml rom, 30 g gris sau pesmet, marmelada de caise, gem de coji de portocale, zahar vanilat.

Mod de preparare: Merele, curatate de coaja, se rad prin razatoarea cu gauri mari; visinele si ciresele se rup in jumatati si se curata de simburi; caisele si piersicile, necuratate, se taie in felii de 2 cm grosime; prunele se rup in jumatati.Se amesteca apoi cu grisul sau pesmetul.Franzela, taiata in felii, se inmoaie in tot laptele pina cind il absoarbe in intregime; apoi, se marunteste cu furculita, se adauga galbenusurile, smintina, untul topit, 1/2 lingurita cu sare, coaja rasa de lamiie, vanilia, gemiul de caise si din coji de portocale si se amesteca foarte bine, pina cind se omogenizeaza.Albusurile se bat spuma, se adauga 100 g zahar tos si romul si apoi spuma se bate in continuare, pina cind se intareste din nou.Se desarta peste compozitie si se amesteca usor cu telul, numai prin rasturnare, de jos in sus.Jumatate din compozitie se pune intr-o cratita de 2 1/2 l , tapetata dinainte, se niveleaza cu lopatica din plastic, apoi se presara cu fructele, si peste ele, cu 50 g zahar tos;apoi, se pune restul compozitiei si se niveleaza. Cratita se introduce in cuptorul bine incalzit, la foc mijlociu, unde se lasa cca 30-40 minute.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.