Budincă de macaroane cu șuncă (I)
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 400 g macaroane scurte (spiralate), sare, 1 ceapă, 1 lingură de untdelemn, o cutie mică de mazare, piper, suc de lămâie, 250 g șunculiță fiartă (Kaiserfleisch sau costiță afumată), 6 ouă, 2 gălbenușuri, 400 g smântână, 300 ml lapte, 100 g cașcaval ras, nucșoară rasă, 2 linguri de fulgi de unt (tăiat marunt)
Mod de preparare: Se fierb macaroanele în apă cu sare, se strecoară, se lasă să se scurgă în sită.
Se pornește cuptorul.
Se curăță ceapa și se toacă mărunt, apoi se călește în untdelemn. Se adaugă mazărea, se lasă și ea puțin la călit, se sărează, se piperează, se adaugă 2 lingurițe de suc de lămâie. Se taie șunca în felii cam de 1,5 cm lățime.
Se amestecă ouăle cu gălbenușurile, smântana și laptele. Se introduce jumătate din cașcavalul ras, se sărează, se piperează, se adaugă un vârf de cuțit de nucșoară rasă.
Se unge o formă rezistentă la foc cu unt. Se amestecă macaroanele fierte cu mazărea și șunca și se pun în vas. Deasupra se toarnă laptele amestecat cu ouă. Restul de cașcaval se presară deasupra, împreună cu fulgii de unt. Se dau la cuptor la treapta a doua și se lasă cam 50 de minute, până când budinca se aurește deasupra.
|