Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Budincă de orez
Rețetă lacto-vegetariană

Ingrediente: 100 g orez, 1/2 l lapte, o lingurita de gem de caise sau gem din coji de portocale, 50 g stafide, 2 linguri rom, 50 g unt, 100 g zahar, 50 g nuci macinate.

Mod de preparare: Orezul, curatat de impuritati si spalat in sita deasa de sirma, se pune la fiert in 750 ml apa (in care au fiert prunele), impreuna cu sarea.Se lasa sa fiarba la foc mic, pina cind se moaie si zeama scade aproape complet, apoi se toarna laptele si se mai lasa la fiert.Cind este bobul moale, si laptele a scazut, chiar daca nu complet, cratita se ia de pe foc, orezul amestecindu-se imediat cu untul, gemul, zaharul, stafidele, impreuna cu romul si un virf de lingurita cu sare; se amesteca usor cu lingura.Compozitia se desarta intr-o cratita de 1 l , unsa bine cu unt solid si tapetata cu nuca macinata si se lasa apoi sa se raceasca la frigider. Cind se serveste, se lasa cratita 2-3 minute intr-un vas cu apa fierbinte, ca sa se topeasca untul cu care a fost tapetata, se asaza platoul deasupra ei si se rastoarna.Se serveste cu un sos dulce.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.