Budincă de pâine cu legume și brânză de vacă
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 55 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 felii de pîine, 2 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel, 150 g brînză de vacă, 2 ouă, 1 lingură unt, 1 lingură smântână, 200 ml lapte, sare, 1 legătură verdeață.
Mod de preparare: Tai pâinea bucățele pe care le înmoi apoi în lapte și le presezi bine. Cureți morcovii și pătrunjelul, le dai pe răzătoare și le fierbi înăbușit în apă cu sare și unt. Amesteci apoi gălbenușurile cu pâinea, brânza de vaci și legumele fierte, adaugi și albușurile spumă și pui compoziția într-o cratiță unsă cu unt. Așezi cratița într-o tavă cu apă și dai budinca la cuptor pentru 30 de minute să fiarbă la bain-marie.
|