Budincă de porumb cu pulpe de pui
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 4 copane de pui, sare, paprika dulce, chimen macinat, 250 g macaroane marunte, 400 g ciuperci marunte, 3 fire de ceapa verde, unt pentru uns forma, 2 linguri de untdelemn, piper macinat, 1 cutie de boabe de porumb (conserva), 200 g smantana.
Mod de preparare: Se curata copanele de piele si se taie in bucati mai mici. Se clatesc si se zvanta intr-un servet. Se sareaza, se pipereaza, se tavalesc prin paprika amestecata cu o lingurita de chimen pisat sau macinat.
Separat, se fierb macaroanele (cat mai marunte) in apa cu sare (nu foarte moi), se strecoara si se lasa sa se scurga in sita.
Se curata ciupercile si se taie in patru.
Se spala ceapa verde si se taie in ineluse.
Se unge cu unt o forma rezistenta la foc.
Se prajesc copanele in ulei fierbinte, pe ambele parti. In uleiul ramas, se calesc ciupercile si ceapa verde, cam 3 minute, amestecand. Se pune sare si piper. Se amesteca cu macaroanele si se pun in forma unsa cu unt. Deasupra se asaza copanele de pui.
Se scot boabele de porumb din conserva, se amesteca cu smantana si putina sare, si se paseaza cu mixerul sau se dau prin masina (in cazul acesta, smantana se adauga la final). Sosul obtinut se intinde peste copanele de pui. Se coace la cuptor, la treapta a treia, vreme de 45 de minute.
|