Budincă de șuncă și legume
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 100 g șuncă presată, 400 g cartofi, 1 ardei gras verde, 1 ardei gras roșu, 70 g unt, 2-3 linguri lapte, 200 g brânză de vaci, 50 g cașcaval, 200 g legume, 2-3 linguri ulei, 1 linguriță pesmet, sare.
Mod de preparare: Speli cartofii și îi fierbi în apă cu sare. Ardeii grași îi tai feliuțe subțiri, iar șunca presată cubulețe. Încingi cuptorul, cureți de coajă cartofii fierți și îi pasezi cât sunt calzi. Amesteci brânza proaspătă spumă cu 50 g unt, o linguriță de pesmet și un praf de sare. Ungi un vas termorezistent cu unt și îl tapetezi cu pesmet. Răstorni compoziția, nivelezi, presari cașcavalul ras și dai la cuptor pentru 35 de minute la foc potrivit.
|