Budincă de vișine cu sos de vanilie
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Ingrediente: 600 g visine, 150 g biscuiti zdrobiti, 100 ml suc de mere, 4 oua, 100 g unt, 140 g zahar, 1/2 lingurita pulbere de scortisoara, 50 g alune macinate, 1 pachetel de praf de sos de vanilie (pentru 1/2 litru de lapte).
Mod de preparare: Se spala visinele si li se scot samburii. Se piseaza biscuitii intr-un mojar sau cu o sticla. Se stropesc cu suc de mere.
Se sparg ouale si se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca 90 g de unt cu 100 g zahar, pana se obtine o spuma. Se adauga galbenusurile, scortisoara, nucile si 100 g de biscuiti. Se bat albusurile spuma si se introduc in compozitie.
Se unge o forma de budinca cu restul de unt si se presara cu o lingura de biscuiti pisati.
Se introduc visinele scurse in aluat si se toarna in forma. Se presara cu restul de biscuiti pisati. Se baga la cuptorul incalzit dinainte si se lasa la copt 45 de minute. Se serveste cu zahar pudra presarat pe deasupra.
|