Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Budincuțe de pătrunjel
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 300 g rădăcină de pătrunjel + frunzele, 200 g frișcă nebătută sau smîntînă, 2 ouă, sare, piper proaspăt măcinat, nucșoară rasă, 2 lingurițe unt.

Mod de preparare: Se curăță rădăcinile de pătrunjel, se spală, se taie bucăți și se fierb circa 20 de minute în apă cu sare. Se scurg și se mărunțesc cu mixerul. Se încorporează frișca sau smîntîna și gălbenușurile și se condimentează cu sare, piper și nucșoară. Piureul astfel obținut se împarte în două. Se spală frunzele de pătrunjel, se zvîntă, se toacă mărunt și se amestecă cu una dintre jumătățile de piure. Se bat albușurile spumă și se încorporează - în părți egale - în ambele jumătăți de piure. Se ung forme mici (sau cești de 125 ml) cu unt și se toarnă în ele - alternativ - cîte un strat din fiecare piure. Se așează formele într-un vas mare termorezistent, în care se toarnă apă clocotită cam de două degete, și se dau 20 de minute la cuptorul încins, ca să se întărească compoziția. Se ridică apoi temperatura la 160 grade C și se lasă să se coacă încă 20 de minute. Se desprind budincuțele cu un cuțit, se răstoarnă pe farfurii și se servesc calde.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.