Bule de varză cu carne
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 350 g carne, 1 kg varză dulce, 1 lingură grăsime, 3-4 cepe, 1-2 ouă, 1 pahar smîntînă, pesmet, sare, verdeață, 4-5 roșii (suc de roșii, bulion).
Mod de preparare: Se desface varza în foi, se fierbe în apă clocotită cu sare. Se așează 2-3 foi suprapuse, se pune la mijloc o lingură de tocătură preparată astfel: carnea înăbușită cu ceapa se trece prin mașina de carne și se amestecă cu 1-2 ouă, sare, piper, verdeață. Se strâng foile de varză peste carne, se dă formă rotundă și se stoarce bine. Se dă prin faină, ou și pesmet și se prăjesc. Se așează apoi în vasul special care merge la cuptor, se toarnă deasupra zeamă de roșii și se dă la cuptor să scadă. Se adaugă smântâna, se mai lasă să se rumenească.
Bulele se servesc fierbinți cu smântâna pe deasupra și cu mămăliguță.
|