Bulete din carne de miel cu mentă
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 600 g carne de miel, 4 fire de menta, 2 catei de usturoi, 3 oua, 4 felii de paine (miezul), 4 linguri faina, 50 ml lapte, 1/4 lingurita ierburi aromate, sare, piper, ulei pentru prajit.
Mod de preparare: Se inmoaie miezul de paine in lapte, se da carnea prin masina de tocat, iar 3 din cele 4 fire de menta se taie bucatele cu foarfeca. Se iau 2 farfurii adanci: intr-una din ele se pune faina, in cealalta se sparg 2 oua si se bat bine cu sare, piper si 2 linguri de apa. Intr-un castron, se framanta carnea tocata cu usturoiul zdrobit, painea inmuiata, menta si ultimul ou. Se adauga ierburile aromate, se gusta de sare si de piper si se amesteca in continuare pana ce pasta devine omogena. Se fac buletele (de marimea unor caise), se dau prin faina, apoi prin ou si se prajesc 6-7 minute in uleiul bine incins.
Se scot din tigaie, se lasa sa se scurga pe mai multe straturi de hartie absorbanta, se garnisesc cu frunzulite de menta si se servesc imediat.
Se pot servi si cu un sos proaspat de rosii si cu garnitura de orez fiert sau paste fainoase.
|