Bușeuri cu legume
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1 pachete de aluat de foetaj, 200 g orez, 3 roșii, 1 morcov, 1/4 țelină, 100 g porumb, 3 linguri de ulei de măsline, 1 legătură de ceapă verde, 2 portocale, 1 ou, 2 linguri lapte, sare, piper, pătrunjel, unt.
Mod de preparare: Se încinge uleiul într-o cratiță, se pun ceapa, morcovul și țelina curățate și date pe răzătoare, se călesc timp de două minute, apoi se adaugă orezul spălat. Se călește, se toarnă două căni de apă, se condimentează și se lasă la fiert. Când orezul este aproape gata, se adaugă roșiile tăiate, boabele de porumb, sucul de portocale și pătrunjelul tocat.
Se condimentează dacă mai este nevoie, se mai fierbe timp de 10 min. și se oprește focul.
Foetajul se dezgheață la temperatura camerei ca să nu se rupă foile, se decupează rondele cu un pahar și se ung cu oul amestecat cu laptele dulce. Apoi se suprapun, se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt și se introduc în cuptor.
Se scot, se umplu cu amestecul de legume, se presară verdeață tocată și se servesc calde sau reci.
|