Calamar cu cartofi
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 600 g calamar, 400 g cartofi, 1 ceapă mare, 1 frunză de dafin, 1 păhărel de vin alb, 2 căței usturoi, sare, piper, ulei de măsline, un vîrf de cuțit de șofran.
Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt și se călește în puțin ulei de măsline. Se adaugă apoi calamarul tăiat bucățele, foaia de dafin mărunțită, sare și șofran. Se lasă totul la foc domol și se adaugă puțin cîte puțin vinul. Cînd calamarul s-a pătruns, se adaugă cartofii tăiați rondele, se lasă acoperit la foc mic, pînă cînd și cartofii se pătrund. Cu 3 minute înainte de a fi luat vasul de pe foc, se adaugă bucățele de usturoi.
|