Cantuccini multicolori
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: medie
Porții: 8
Ingrediente: 300 g făină, 1 linguriță praf de copt, 160 g zahăr, 3 ouă, 1 vîrf de cuțit sare, 60 g fistic boabe (facultativ), 50 g migdale întregi, 50 g alune prăjite, 50 g fructe glasate, 1 gălbenuș, 2 linguri lapte.
Mod de preparare: Se amestecă făina cu praful de copt, zahărul, ouăle și sarea și se frămîntă un aluat în care se încorporează, pe rînd, fisticul, migdalele, alunele prăjite și fructele glasate.
Se împarte aluatul în trei, se fac suluri cu diametrul de circa 2,5 cm și se așează pe o tavă tapetată cu hîrtie, lăsînd între ele o distanță de 3 cm. Se ung cu laptele amestecat cu gălbenușul de ou și se coc aproximativ 20 min. la 180 grade C.
Se scot cantuccini din cuptor, se lasă puțin să se răcească și se taie oblic felii groase de 0,5 cm. Se așează feliile pe tavă și se mai dau 5-7 min. la cuptor.
|