Caponatina
Rețetă tradițională din Italia
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 vinata mica, 1 ceapa mica, rosii, masline verzi, 1 ardei gras, citeiva capere, 2 morcovi mici, 1 tulpina de telina, 2-3 linguri de ulei, 1 lingura de otet de vin alb.
Mod de preparare: Se prajeste in ulei ardeiul taiat patrate cu latura cam 2 cm, cind s-a inmuiat se scoate si se pune separat. In acest timp se fierb in apa cu sare morcovii si telina , cind sunt gata se scurg si se adauga la ardei.
Se prajeste vinata taiata cuburi dupa ce a fost lasata cu sare sa piarda lichid, apoi spalata si stoarsa. Se coace ceapa in apa (taiata bucati mai maricele). Se adauga si ea la restul . Apoi maslinele si caperele. Se fierb rosiile ca un sos normal (daca folositi rosii proaspete atunci mai intii trebuie sa le opariti, sa le curatati de coaja si sa le pasati), se adauga 1 lingurita de zahar, sare si 1 lingura de otet. Se lasa sa se evapore otetul si se adauga sosul dulce-acrisor peste restul ingredientelor.
Se prajeste putin pesmet (sau miez de piine veche) si se presara peste caponatina.
Este o reteta siciliana.
|