Caracatiță cu lămâie
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1 kg caracatiță, 1 lămîie, 5 căței usturoi, 150 ml vin alb, 1 foaie de dafin, 1 legatură de pătrunjel, 1 vârf de linguriță cu salvie uscată, 100 ml ulei de măsline, sare, piper.
Mod de preparare: Se curață caracatița, se freacă cu sare și se bate carnea ca la șnițel.
În apă clocotită, adăugăm o foaie de dafin, vinul, sare și un cățel de usturoi curățat, introducem caracatița și o lăsăm la fiert timp de o oră.
O încercăm dacă este fiartă împungând cu furculița.
După fierbere, se taie caracatița în bucăți pe care le punem într-un vas.
Pregătim un sos din zeama de lămâie cu ulei de măsline, usturoi, pătunjel tocat mărunt, salvie, sare și piper.
Amestecăm carnea de caracatiță cu sosul, apoi lăsăm compoziția la rece timp de 10 ore înainte de a fi servită.
Se servește cu o garnitură din cartofi dulci, natur.
|