Cârnați cu lămâie la cuptor
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 2 kg carne de porc, 1 kg carne de vită, 1/2 kg slănină, 100 g usturoi pisat, piper și sare (opțional), coaja de la o lămîie, o linguriță de nucșoară.
Mod de preparare: Carnea și slănina le trecem prin mașina de tocat, căreia îi montăm o sită cu ochiuri mai mari. Pasta obținută se amestecă, în continuare, cu mirodeniile, iar usturoiul îl adăugăm sub formă de mujdei. Compoziția se omogenizează cu puțină supă de oase și se amestecă foarte bine înainte de a umple mațele. Cârnații se înțeapă din loc în loc pentru ca aerul să iasă din mațele umplute. Cârnații se fierb la foc potrivit, timp de o oră. În acest fel, când îi punem la prăjit, nu mai crapă.
|