Cârnați cu legume
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 4 cîrnați mai groși, 1 kg cartofi mai mici, 500 g mazăre, 5 roșii, 2 cepe, 3 căței de usturoi, 1 ardei gras roșu, 1 ardei iute mic, ulei de floarea-soarelui, pătrunjel verde, pătrunjel uscat, sare, piper.
Mod de preparare: Cepele și usturoiul se curăță și se toacă mărunt. Roșiile se opăresc cîteva secunde, se curăță de pieliță și se taie în cubulețe.
Ardeiul gras și cel iute se curăță de semințe, se spală și se toacă mărunt.
Se încinge puțin ulei într-o cratiță, se adaugă ceapa, usturoiul, se călesc pînă cînd devin aurii și se adaugă cele două tipuri de ardei.
Se călesc timp de două minute, se toarnă roșiile, se condimentează și se lasă la fiert pînă cînd sosul a scăzut puțin. Se adaugă o linguriță de pătrunjel uscat, se amestecă și se acoperă cu un capac.
Cartofii se curăță de coajă, se spală și se pun la fiert. Mazărea se fierbe în apă cu sare.
Cînd cartofii sînt fierți se scot, se amestecă bine cu mazărea scursă de apă, puțin ulei, sare, piper și verdeață tocată. Se servesc alături de cîrnații prăjiți și sosul de roșii fierbinte.
Se pot servi alături de o salată din varză murată, chimen, piper și ulei.
|