Cârnați prăjiți
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 4 cârnați, untdelemn sau grăsime de porc.
Mod de preparare: Cîrnații proaspeți sau afumați se pun într-o cratiță sau tigaie potrivită cu mărimea (nu mai mare), în care se toarnă apă fierbinte cît să-i cuprindă. Se fierbe acoperit, la foc mic, pînă cînd scade apa la jumătate, apoi se întorc pe partea cealaltă și se lasă să fiarbă pînă scade complet apa, circa 30 minute, în total. Cînd apa a scăzut și cîrnații au lăsat puțină grăsime, se mai adaugă untdelemn sau grăsime de porc, ca să fie unsă bine cratița. Cîrnații se lasă să se rumenească, întorcîndu-se pe toate părțile, supraveghind să nu se ardă grăsimea (apă nu se mai pune). Prăjiți în acest fel, vor fi foarte gustoși și suculenți. Cîrnații se servesc calzi sau reci, ca și chiftelele.
|