Carne de berbec în sos de chili
Rețetă tradițională din Mexic
Timp de preparare: 3 h
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 4 ardei chiles anehos uscați, 1 ceapă, 2 căței de usturoi, 3 roșii, 2-3 ardei chili uscați, 1 kg carne de berbec (miel-pulpă), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, 1 linguriță praf de scorțișoară, 1 linguriță cuișoare, 10 măsline verzi, 10 migdale înjumătățite.
Mod de preparare: Ardeii chiles anehos se înmoaie aproximativ 30 min. în apă caldă și apoi se îndepărtează sîmburii. În acest timp, ceapa se taie în patru și usturoiul se înjumătățește. Roșiile se crestează și se opăresc cu apă fierbinte, se decojesc, se îndepărtează cotoarele și se taie în patru. Se face un piure din chiles anehos împreună cu ceapa, usturoiul, roșiile, ardeii chili uscați și 4-5 linguri de apă în care s-au înmuiat ardeii.
Carnea se taie în cuburi mari. Într-o oală se pune uleiul la încins și se prăjește bine carnea. Se adaugă apoi piureul, se amestecă, se săreaza și se adaugă și mirodeniile.
Carnea se lasă 1 1/2 ore acoperită, la foc mic. Eventual se toarnă încă puțină apă, dar sosul nu trebuie să fie prea subțire. Cu 10 min. înainte ca mîncarea să fie gata, se adaugă măslinele și migdalele.
|