Carne de porc în sos de bere
Rețetă tradițională din Germania
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 700 g carne macră de porc, piper, sare, câte 1/2 linguriță măghiran, cimbru și rozmarin, 2 cepe, 30 g untură de porc, 1 lingură chimen, 1/2 l bere blondă, 1/2 felie pâine neagră.
Mod de preparare: Carnea de porc se spală, se șterge cu un șervet și se taie în bucățele groase de cca 3 cm. Se pune într-un vas, se sărează, piperează și se amestecă și cu verdețurile. Se lasă să stea cca 30 de minute. Între timp, se curăță ceapa și se taie sferturi. Se încinge untura într-o cratiță, se călește ceapa, se adaugă carnea și se prăjește pe toate părțile. Se presară cu chimen, se toarnă 1/4 l bere și se lasă să se înăbușe cca 30 de minute, la foc potrivit. Cu puțin timp înainte de a fi gata, se adaugă pâinea neagră fărâmițată ca pesmetul. Se amestecă cu restul de bere, sare și piper după gust și se servește caldă. Cu o halbă de bere, evident, fiind o rețetă bavareză.
|