Carne de vacă înăbușită cu ceapă
Timp de preparare: 3 h
Complexitate: medie
Porții: 4
Ingrediente: 500 g carne de vacă, 800 g cartofi, 2-3 cepe, o lingură făină, 2 linguri grăsime cartofi prăjiți întregi sau tăiați în 2-4 părți, 1 foaie de dafin, 2 fire de cuișoare, 5-6 boabe de piper.
Mod de preparare: Se alege carne macră, se spală, se taie în bucăți de cîte 80-100 g, se săreazî, se presară cu piper, se dă prin făină și se prăjește în tigaie pe toate părțile, pînă cînd se rumenește. Se așează apoi în cratiță. În tigaia unde s-a prăjit carnea, se toarnă un pahar de apă, se lasă să dea un clocot, se strecoară prin sită în cratița cu carne și se mai adaugă 2 pahare de apă fierbinte. Cratița se acoperă cu un capac și se pune la foc mic sa fiarbă înăbușit 2-2 1/2 ore. După aceea, se adaugă peste carne ceapa tăiată mărunt și prăjita separat, cartofi prăjiți întregi sau tăiați în 2-4 părți, 1 foaie de dafin, 2 fire de cuișoare și 5-6 boabe de piper (sau o bucată de ardei iute), se lasă carnea să mai fiarbă înăbușit încă 1/2 oră.
|