Carne de vițel sau mânzat cu ciuperci și smântână
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 600 g carne de vitel (manzat), 2 cepe, sare, piper, 2 linguri ulei, 400 ml concentrat de vita (Knorr+apa), 300 g ciuperci, o legatura codite de ceapa verde, 2 linguri smantana, o lingurita hrean ras, 2 linguri capere.
Mod de preparare: Se spala carnea, se zvanta si se taie fasii. Ceapa curatata se taie rondele.
Se sareaza carnea, se pipereaza si se prajeste in uleiul incins. Se adauga ceapa si se prajeste si ea putin. Se stinge cu zeama de carne, se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba incet, 45 de minute, la foc mic.
Ciupercile spalate, curatate si taiate in doua se pun si ele la fiert, impreuna cu carnea, dupa 30 de minute. Se taie coditele de ceapa rondele.
Se toarna smantana peste carne, se lasa sa dea in clocot si se incorporeaza putina faina (sau zeamil) ca sa se lege sosul.
Se adauga hreanul ras, caperele si rondelele de ceapa verde, se gusta de sare si piper si se serveste cu cartofi fierti sau galuste.
|