Cartofi copți cu salată de ierburi aromate
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg cartofi (mai mici), o lingura boabe de coriandru, sare, piper, 4 linguri ulei fin.
Pentru salata: cateva frunze de salata verde (eventual de papadie), 1/2 legatura de busuioc, 1/2 legatura de patrunjel verde, cateva frunze de macris, 2 fire de menta, 2 catei de usturoi, o ceapa rosie, 6 linguri otet aromat, 3 linguri ulei, zahar, 80 g branza telemea proaspata.
Mod de preparare: Se spala cartofii, se scurg bine, se ung cu ulei si pe urma se tavalesc printr-un amestec de sare, piper si boabe de coriandru pisate. Se pun intr-o tava, se baga la cuptor si se coc 45-50 de minute. Se curata salata si se spala, se spala toate verdeturile si se scutura bine de apa. Se aleg frunzele (cele mai mari se mai rup in bucatele), ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt. Se prepara o marinata din doua linguri de otet, ulei, sare si piper, se toarna peste verdeturi, se amesteca bine si deasupra se presara telemeaua faramitata.
Se stropesc cartofii copti cu restul de otet si se servesc cu salata.
|