Cartofi copți cu sos de muștar
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 5 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 20 de cartofi, 3 căței de usturoi, 2 linguri ulei, boia dulce după gust, sare, piper.
Pentru sos: 2 gălbenușuri, 1 borcan de muștar (270 g), 2 lingurițe zahăr, 2 linguri oțet, sare, ulei, 1 legătură mărar.
Mod de preparare: Cureți cartofii, îi ungi cu ulei, îi așezi într-o cratiță sau o tavă. Adaugi usturoiul curățat și tăiat fin, sare, piper. Presari pe fiecare cartof puțină boia și apă cât să cuprindă cartofii până la jumătate și-i dai la cuptor pentru 45 de minute până devin aurii.
Sosul: Freci gălbenușurile cu un praf de sare, torni uleiul în fir ca la maioneză, apoi adaugi muștarul, zahărul, sarea, oțetul și mărarul tocat.
Aduci cartofii la masă îmbrăcați în sos.
|