Cartofi cu brânză Roquefort au gratin
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 45 min.
Complexitate: redusă
Porții: 8
Ingrediente: 1,5 kg cartofi nesfărîmicioși, 200 g brînză Roquefort (Bucegi), 1 l lapte concentrat (neîndulcit), 4 linguri smîntînă groasă, 75 g unt, 6 gălbenușuri, 1 ceapă, 4 căței de usturoi, 2 crenguțe de cimbru, sare, piper.
Mod de preparare: Încingeți cuptorul la 180 grade C. Curățați cartofii de coajă, spălați-i, stergeți-i și tăiați-i felii foarte fine (ca pentru chips). Curățați și tocați mărunt ceapa și usturoiul.
Puneți într-un castron mare gălbenușurile și laptele și adăugati - pe rînd - smîntîna, Roquefort-ul fărîmițat, ceapa, usturoiul, cimbrul mărunțit și feliile de cartofi. Sărați, piperați și amestecați bine.
Ungeți o formă cu o parte din unt, turnați în ea compoziția, presărați deasupra restul de unt rupt bucățele, acoperiți cu o folie de aluminiu și dați-i circa o oră și jumătate la cuptor.
Cam după o oră, îndepărtati folia ca să se gratineze frumos. Serviți-i fierbinți.
|