Cartofi cu carne de vacă
Timp de preparare: 2 h
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1/2 kg carne de vacă, 2 linguri untură, 2-3 cepe, 1/2 kg cartofi, 2 linguri bulion, 1 linguriță boia de ardei, sare, puțin cimbru (facultativ).
Mod de preparare: Carnea spalata se taie in bucati, se sareaza putin si se pune la prajit in untura. Cind incepe sa se rumeneasca, se adauga ceapa marunt tocata cruda sau se lasa sa se prajeasca pina se ingalbeneste, apoi se adauga apa cit sa acopere carnea. Se fierbe la foc mic, acoperit, pina ce carnea este aproape gata, apoi se adauga bulionul, sarea, putin cimbru si cartofii taiati in doua sau in patru (depinde de marime). Daca este nevoie se mai adauga apa pentru ca sa fie cartofii acoperiti. Se lasa sa fiarba la foc mic pina cind cartofii sint fierti si mincarea este bine scazuta.
|