Cartofi cu ciuperci și cașcaval la tigaie
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1,2 kg cartofi nesfaramiciosi, 600 g ciuperci, 150 g cascaval, 1 legatura patrunjel verde, 30 g unt, sare, piper, circa 1 lingurita maghiran uscat.
Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie stifturi sau se dau pe razatoarea mare. Ciupercile curatate, spalate si zvantate se taie feliute, cascavalul se rade, iar patrunjelul se toaca marunt.
Se prajesc cartofii 15-20 de minute in untul incins, intorcandu-i ca sa se rumeneasca frumos, se sareaza, se pipereaza si se presara peste ei maghiranul. Se scot din tigaie si in acelasi unt se prajesc ciupercile (circa 4 minute), se sareaza, se pipereaza si se amesteca cu cartofii, cascavalul ras si patrunjelul tocat.
|