Cartofi cu sos de brânză și ridichi
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1,2 kg cartofi nesfărîmicioși, 6 linguri ulei, 1 linguriță maghiran uscat, sare, piper, 1/2 castravete, 1 legătură ridichi, 1 legătură codițe de ceapă verde, 500 g brînză de vaci, 150 g iaurt, 1 legătură pătrunjel.
Mod de preparare: Se încinge cuptorul (cu tava înăuntru) la 200 grade C. Se curăță cartofii de coajă, se spală și se taie șpalturi. Se bate uleiul cu maghiranul, sarea și piperul și se amestecă cu cartofii tăiați.
Se așează cartofii în tava încălzită și se dau 40 de minute la cuptor, întorcîndu-i din timp în timp.
Castravetele curățat și tăiat în două și ridichile curățate și spălate se taie cubulețe. Codițele de ceapă verde se spală, se zvîntă și se taie rondele. Se amestecă toate cu brînza de vaci și iaurtul și se gustă de sare și piper. Se presară pătrunjelul verde peste cartofi, care se servesc calzi, împreună cu sosul de brînză și ridichi.
|