Cartofi gratinați cu ton și praz
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 500 g cartofi, un praz potrivit (aprox.120 g), 1 conservă de ton (în apă), 100 ml lapte, 1 lingură muștar, 80 ml smîntînă, sare, piper, cimbru, unt cît o nucă.
Mod de preparare: Cartofii se fierb în coajă, se răcesc, se curăță și se taie rondele. Prazul se taie și el rondele, se opărește vreme de cîteva minute, se pune sub un jet de apă rece și se scurge. Tonul se scurge bine de apă și se fărîmițează. Un vas termorezistent (Jena) se unge cu unt și în el se așează în straturi cartofii, peștele și prazul. Smîntîna, muștarul și laptele se amestecă și se toarnă peste cartofi. Se condimentează cu sare, piper, cimbru și se dă la cuptorul preîncălzit, la mijloc, la 175°C (foc potrivit) timp de 30 min.
|