Cartofi noi umpluți cu legume
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 1,5 kg cartofi noi mari, 2 roșii, 1 dovlecel mic, 1 ardei gras, 1 legătură pătrunjel, 150 g smântână, sare, piper, oregano uscat, 125 g mozzarella.
Mod de preparare: Cartofii se curăță, se spală, se scurg și se fierb cca 25 de minute în apă cu sare. Între timp, roșiile se opăresc 1 minut în apă clocotită, se pun imediat în apă rece și se curăță de piele și de semințe; se taie apoi în cubulețe mici. Dovlecelul se spală, se îndepărtează capetele și se taie tot în cubulețe mici. La fel se taie și ardeiul, spălat și curățat de semințe. Legumele se amestecă cu pătrunjelul tocat și cu smântâna. Se condimentează cu sare, piper și oregano după gust. Se scurg cartofii fierți și se golesc de miez cu o linguriță (dar nu complet). Se umplu cu amestecul de legume și se presară cu mozzarella tăiată bucățele mici. Se coc 10 minute în cuptorul încins, la foc potrivit, până se topește brânza.
Se servesc fierbinți.
|